Individuele en ambulante begeleiding

Individuele begeleiding

Behalve groepsbegeleiding tijdens de dagbesteding bieden we ook individuele begeleiding. Individuele begeleiding kan zich richten op aanleren van nieuwe vaardigheden waarbij we werken met individuele coachingsplannen, maar wordt ook ingezet als extra ondersteuning aan mensen die zoveel begeleiding nodig hebben in de groep dat dit anders ten koste gaat van de andere groepsleden en van de ondersteuningsbehoefte van de persoon in kwestie.

Ambulante begeleiding

De Reestlandhoeve biedt begeleiding bij mensen thuis. Dat kan in combinatie met dagbesteding plaatsvinden, maar dit is niet noodzakelijk. Ambulante begeleiding kan bijvoorbeeld aan de orde zijn bij het zelfstandig leren wonen, maar ook bij het zo lang mogelijk zelfstandig/thuis blijven wonen.

Begeleiding is mogelijk bij praktische zaken zoals planning, het op orde houden van het huishouden, administratie, maar juist ook op persoonlijk vlak.
Thuisbegeleiding van mensen met dementie bijvoorbeeld biedt de persoon ondersteuning in het vasthouden van dagstructuur, zorgt voor een zo aangenaam mogelijke invulling van de dag en ontlast de mantelzorger/biedt de mantelzorger de gelegenheid om buitenshuis te werken of te ontspannen.

Ons streven is om te zorgen voor een grote mate van continuïteit. Dus vaste mensen die u begeleiden. Hierbij zoeken we naar de mensen die bij u passen.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en krijg 5% korting op uw eerste bestelling.

Aanmelden