Gasterij de Reestlandhoeve

Gasterij

Vanaf januari 2017 bieden we elke woensdag een nieuwe vorm van dagbesteding voor mensen met geheugenproblemen; namelijk de Gasterij, een belevingsgerichte dagbesteding. In onze gezellige woonkeuken op Wijngoed de Reestlandhoeve, genieten onze gasten van de geneugten des levens. Naast koffie/thee met lekkernijen, een gezamenlijke bereide maaltijd en voor de liefhebber uiteraard een glaasje wijn zijn er diverse bezigheden mogelijk, zowel in groepsverband als alleen, net waar u zelf behoefte aan heeft.

Een greep uit de mogelijkheden:

  • diverse muziekactiviteiten zoals: luisteren naar muziek van uw voorkeur, (oude) liedjes zingen, bewegen op muziek, het bespelen van een muziekinstrument;
  • het bekijken van (zelf meegebrachte) foto’s/film, bijvoorbeeld van reizen die u gemaakt heeft;
  • wandelingen op het erf/door de wijngaard of in de omgeving;
  • het vertellen van verhalen / ze (voor-)lezen en er naar luisteren;
  • het bekijken van kunst, het bespreken, of wie weet zelf iets kunstzinnigs maken.

Daarnaast zullen we af en toe een cultureel uitstapje maken.

Deze vorm van dagbesteding is vooral geschikt voor mensen die altijd een brede belangstelling hebben gehad voor cultuur, reizen, lezen, genieten van de natuur, lekker eten en drinken.

Naast het plezier dat de Gasterij haar gasten bezorgt, ondervinden ze steun in het zo lang mogelijk behouden van ritme, dagstructuur en sociale vaardigheden. Het zorgt er tevens voor dat hun mantelzorgers ontlast worden, een belangrijke voorwaarde om mensen zolang mogelijk thuis te laten wonen.

Gasterij de Reestlandhoeve verzorgt iedere woensdag  van 10.30 uur tot 15.30 uur uw complete dagje uit waarbij genieten en persoonlijke aandacht voorop staan.
De gastvrouw is professioneel geschoold.

Beslissing tot deelname geschiedt op basis van een kennismakingsgesprek. Financiering is mogelijk vanuit de WMO, Wlz of, zonder indicatie, uit eigen middelen.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en krijg 5% korting op uw eerste bestelling.

Aanmelden