Wijnfeest 2017

Wijnfeest 2017

Wijnfeest 2017

Zondag 10 september bent u van 12.00-19.00 uur van harte welkom op het Wijnfeest. Dit jaar heeft het Wijnfeest het thema LOUNGEN meegekregen. Genieten van de Reestlander wijnen, lekkere hapjes, muziek, voordrachten, kleine optredens en diverse bijzondere producten en kunst.

Programma

Weer of geen weer; wij gaan heerlijk een dagje na-zomeren! Een dag die in het teken staat van lekker LOUNGEN. Gezellig met vrienden en familie genieten van de Reestlander wijnen, het proeven van de lekkerste gerechtjes van diverse restaurants en luisteren naar of dansen op de muziek. De muziek zal verzorgd worden door Richard en Pieter van Lounged, Richard is DJ en maakt samen met de saxofoon spelende Pieter heerlijke lounge muziek.

De klassieke muziek die normaal klinkt in de wijngaard wordt voor één dag even uitgezet. Midden in de wijngaard wordt een klein openluchttheater ingericht waar korte optredens zijn van  de Markiezin van Drenthe. Zij speelt barokmuziek. Dit wordt ongetwijfeld een bijzondere ervaring. En er worden gedichten voorgedragen door Anita van der Veen.

Optredens in het wijngaardtheater

13.00-13.30 Markiezin Sinje Kiel & Elly van Munster, zang en luit.

13.30-14.00 Pauze

14.00-14.15 Gedichten van Anita van der Veen.

14.15-14.45 Markiezin ensemble met cursisten English songs.

14.45-15.15 Pauze

15.15-15.30 Gedichten van Anita van der Veen.

15.30-16.00 Markiezin Sinje Kiel & Elly van Munster, zang en luit.

16.00-16.30 Pauze

16.30-16.45 Gedichten van Anita van der Veen.

16.45-17.15 Markiezin ensemble met cursisten English songs.

17.15-17.45 Pauze

17.45-18.15 Markiezin Sinje Kiel & Elly van Munster, zang en luit.

Yoga

Om helemaal zen te worden kun je meedoen met een workshop yoga in de wijngaard onder begeleiding van Marijke Yoga.

BMW

Wij zijn dit jaar een mooie samenwerking aangegaan met BMW Dusseldorp te Zwolle. BMW staat dit jaar met de BMW i8 op het Wijnfeest, dit in het teken van duurzaamheid en natuurlijk ook een beetje voor de mannen… Voor al je vragen over de BMW kun je 10 september terecht bij Laurens, hij geeft de hele dag uitleg en weet er alles vanaf.

Markt

Uiteraard is er een leuke markt met diverse bijzondere producten en kunstenaars. Dit maal een iets kleinere markt om het knusse karakter te behouden.

Rondleidingen

Sander van ‘t Zand geeft regelmatig rondleidingen gegeven door de wijngaard. Sander draait al jaren me als vrijwilliger op de Reestlandhoeve en weet ondertussen al veel over druiven, wijn en alles wat daar bij komt kijken.

Wijninvesteringscertificaat

Om 16.00 uur is er een informatiebijeenkomst in het wijnproeflokaal door Wilma Huisman over het wijninvesteringscertificaat. Certificaten ter waarde van €1000,- met een rendement van 8%. Investeringen die het mogelijk moeten maken voor de Reestlandhoeve om zich verder te ontwikkelen als Wijngoed en Zorghoeve. We vertellen u er graag meer over.

Foto’s

Wij zijn net zo dol op mooie foto’s als jij. Dus deel de mooiste foto’s van het Wijnfeest met ons op #wijnfeestreestlandhoeve en @DeReestlandhoeve. Je kunt ons volgen op Facebook, Instagram en Twitter.
Wij kiezen uit alle foto’s die we tegenkomen op social media de leukste foto. De maker van deze foto wordt beloond met een lekker wijnpakket.
Naast het zelf nemen van foto’s kun je ook gratis foto laten door Foto Bennink. Deze kunnen uiteraard ook gedeeld worden op social media met de vermelding #wijnfeestreestlandhoeve @BenninkFotografie @DeReestlandhoeve

*De foto’s die u deelt op social media kunnen op een ander moment mogelijk gebruikt woden door de Reestlandhoeve.

De liefde gaat door de maag

Natuurlijk hebben we de lekkerste hapjes bij de wijn.

Buitenherberg ter Linde uit Zuidwolde

  • Tosti van forel met een kreeeftendip
  • Kalfssukade, eigen jus, bataat, crème van doperwten
  • Limoen cheesecake met  bergamot en cassis

Herberg de Klomp uit Vilsteren

  • Chipolatta lam van Landoed Vilsteren met tabouleh en shiitake van Menno Haveman – mayonaise
  • Roll-ups van rode biet, pompoen en kool met een shooter pompoensoep. De gebruikte groentes zijn grotendeels afkomstig van de Reestlandhoeve.

Restaurant de Mandarijn uit Zwolle

  • Bitterballen met Zwolse mosterd. Ook in een vegetarische variant
  • Wrap met kip of een wrap met gerookte zalm.

Wil je er een lekker weekend van maken? Reserveer dan nu alvast je kamer en/of diner bij o.a. bovenstaande adressen.

Entree: € 5,- p.p. Uw entreekaart biedt u een waardebon van € 5,- welke u kunt gebruiken voor de aankoop van flessen Reestlander wijn. Deze flessen zijn bedoeld om mee naar huis te nemen en om op een later moment nog even lekker na te kunnen genieten. U kunt 1 bon per persoon inwisselen bij de aankoop van flessen wijn.

Deelnemers

 

BMW Dusseldorp

BMW Dusseldorp uit Zwolle gaat de BMW i8 aan ons presenteren. De hybride sportwagen zit vol technische snufjes en er is een specialist bij voor al uw vragen!

 

GroenOpgewekt 5.0

Voor al uw vragen over zonne-energie of andere duurzame energievormen staat Pouwel Slurink van GroenOpgewekt 5.0 voor u klaar. Uiteraard te vinden naast de BMW i8. 

 

Sonneclaer-ijs

Heerlijk boerderij-ijs uit Fluitenberg. Een nieuwe primeur dit jaar is ijs gemaakt van de Reestlander Royal! Als dat niet lekker smaakt…

 

de Bikkelcompany

Bikkels uit Baarn, chocolade met een gebruiksaanwijzing. Laat de chocolade smelten in je mond en geniet van de heerlijke smaakexplosie!

 

Van Taart tot Toet

Originele recepten met een ambachtelijke bereiding, Giny Meilink gebruikt vaak biologische ingrediënten die haar taarten helemaal afmaken!

 

Stadsbrouwerij Hettinga

Hettinga bier uit Zwolle, met liefde gebrouwen en ook dit jaar weer verkrijgbaar bij ons aan de bar. Joyce en Focke staan klaar voor al uw vragen. 

 

Het kwekerijtje de Kwakel

Heerlijke honing uit Emmen, allemaal ambachtelijke producten met o.a. honing, jam en sauzen in het assortiment. Afgelopen jaren waren hier ook de prachtige pompoenen te vinden. 

 

De Smaakspecialist

Een groot assortiment aan kaas en delicatessen. Veel van deze producten komen van kleine lokale producenten die werken volgens de Slow Food gedachte. 

 

Vlees van de Woeste Grond

Natuurvlees, grasgevoerd, antibiotica vrij, geen E-nummers, geen suikers, diervriendelijk en duurzaam. Dat is het vlees van de Woeste Grond. Léon laat u graag kennis maken het vlees. 

 

Culibes

Culibes laat je genieten van heerlijke producten van vlierbessen en vlierbloesems. Het assortiment bestaat o.a. uit siropen, geleien, jammen en sauzen. 

 

Kookvuur

De winkel voor buitengewoon koken. Een groot assortiment aan buitenkookgerei en André Reitsema geeft u graag de nodige uitleg over zijn producten. 

 

VacuVin

Wijnaccessoires in allerlei soorten en maten. Maak kennis met allerlei handige wijntools die het wijndrinken en -bewaren een stuk makkelijker maken!

 

Clockworks

Handgemaakte snijplanken in allerlei soorten en maten. Benny maakt de planken in samenwerking met Speel- en werkplaats de nieuwe Weg. 

 

Meubelmakerij Kremer

Massief houten meubelen met de hand gemaakt, elk huis is verschillend en elk meubel dus ook. Dat is het motto van Chantal Kremer. Zij verteld u graag meer over de mogelijkheden. 

 

Spinnerij de wolkelder

Benoemd door de gemeente Gouda tot Fair Trade bedrijf, met hun ecologisch verantwoorde garen die zelf worden gespind door André en Karin. Ook op het Wijnfeest zal het spinnewiel er zijn. 

 

Chances 4 Children India

Een initiatief van Petra van der Wal, steunt kinderen in India en geeft ze onderwijs en goed eten. Alle opbrengsten van Chances 4 Children India gaan rechtstreeks naar nieuwe initiatieven om de kinderen te steunen. 

 

Fini Wiersma

Prachtige handgeweven vesten, jassen en jurken in vele kleuren. Fini staat dit jaar in haar eigen tent met haar uitgebreide handgeweven kleding collectie. 

 

Gerrie Viveen

Een kleurrijke collectie schilderen en tekeningen. Gerrie presenteert ons dit jaar haar nieuwe collectie schilderen en een voorproefje is al te vinden op Facebook. 

 

Magdaleen Ronner

Emotie + Kleur = Expressie. Wat Magdaleen raakt is terug te zien in al haar werken, haar emoties kunnen worden opgeroepen door natuur maar ook persoonlijke momenten. Magdaleen neemt ons mee in haar wereld.

 

Onno Smit

Prachtige close-ups van allerlei objecten, alsof u een nieuwe wereld binnenstapt. De wereld van Onno Smit. Onno komt helemaal uit den Haag om ons zijn collectie foto’s te tonen. 

 

Keizergoed

Handgemaakte glasjuwelen, in allerlei kleuren en maten, van ketting tot ring en van armband tot broche. Jacqueline toont u graag dit jaar haar collectie sieraden. 

 

Martha Frets

Na een bijzondere wereldreis heeft Martha haar atelier geopend. Allerlei keramische schalen, vazen en objecten zijn bij Martha te vinden, vaak gecombineerd met metaal. 

 

Hilly Holterman

In 2002 begonnen met schilderen en nu een complete collectie rijker. Vanaf 2010 is zijn steeds meer zwart/wit gaan schilderen en het resultaat is prachtig. Hilly toont u graag haar nieuwe collectie. 

 

Anita van der Veen

Anita’s werk is veelzijdig en zij heeft een uitgebreide collectie met schilderijen, foto’s en gedichten. Gedichten die ook in onze wijngaard te vinden zijn. Om het uur draagt Anita een aantal gedichten voor in de wijngaard. 

 

Loes Duifhuizen

Loes beschilderd porselein in allerlei soorten en maten. Haar werk is veelzijdig maar één ding komt overeen, Loes beschilderd alleen maar servies. 

 

Hannah van Schelven

Geïnspireerd door Picasso en de Mozambikaanse kunstenaar Malangatane en Corneille maakt Hannah van Schelven haar eigen kleurrijke schilderijen. 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en krijg 5% korting op uw eerste bestelling.

Aanmelden