Wijnfeest 2018

Wijnfeest 18 rechthoekig s web

Wijnfeest 2018

Zondag 2 september ben je van 12:00 – 19:00 uur van harte welkom op het jaarlijkse Wijnfeest. Ook dit jaar staat het Wijnfeest in het teken van lekker eten en Reestlander wijnen, genieten van de muziek en maak kennis met de ambachtelijke producten op de markt. Dit jaar kan er ook worden deelgenomen aan een masterclass wijnproeven gegeven door vinoloog Niek Beute. Of lekker yoga’n in de wijngaard met Marijke Yoga.

Programma

Het Wijnfeest is een dag die in het teken staat van genieten! Gezellig met vrienden en familie genieten van lekker eten en drinken en de heerlijke muziek. Dit jaar wordt de muziek verzorgd door Pierre et les Optimistes. Een Frans-Nederlandse gypsy band. Zij noemen het zelf Gypsy Stuff omdat ze originele Franse nummers spelen als eigengemaakte songs. De muziek is geschikt om op te dansen dus trek je dansschoenen maar aan!

Pak je ZEN-moment in de wijngaard
Daarnaast kan er in de wijngaard weer worden deelgenomen aan een yoga-workshop gegeven door Marijke Yoga. Je kunt gratis aansluiten bij deze yogasessies, yogamatjes zijn aanwezig. De tijden van de yoga-workshops staan onderaan deze pagina.

Ontrafel het geheim van Wijn.
Nieuw dit jaar zijn de masterclasses wijnproeven. Niek Beute neemt je graag mee in de wereld van wijn, hij zal het geheim ontrafelen van onze eigen Reestlander wijnen, en je laten luisteren naar zijn ervaringen op het gebied van wijn en wijnproeven. Tickets voor deze masterclasses zijn beschikbaar via onderstaand menu. Of lees hier meer over deze inspirerende masterclass.

De tekst gaat verder onder de ticketmodule.

De lekkerste hapjes in de Food Barn
Ook nieuw dit jaar is de vernieuwde Food-Barn. Binnen de restaurants is een grote wisseling van de wacht, Herberg de Klomp uit Vilsteren blijft een bekend gezicht maar werkt dit jaar samen met Bistronomie Vidiveni uit Zwolle, Brasserie de Boerderij uit Balkbrug en Harry de Smaakspecialist uit Zwolle. De bekende bitterballetjes zijn dit jaar ook gewoon aanwezig ;-). De rest van het menu volgt binnenkort.

Muzikale klanken in het Tuin-theater
Voor de groentetuin is de Markiezin van Drenthe te vinden met haar vrienden. In deze 30-minuten durende optredens maak je kennis met gepassioneerde Lovesongs van Engelse en Italiaanse componisten uit de barok. Blokfluit en zang wisselen elkaar begeleid door de klanken van een luit. (Sinje Kiel – sopraan, Annelies Schraa – blokfluit en Michiel Niessen – luit). De tijden van deze optredens staan onderaan deze pagina.

Rondleidingen door de wijngaard
Sander van ‘t Zand geeft regelmatig rondleidingen gegeven door de wijngaard. Sander draait al jaren me als vrijwilliger op de Reestlandhoeve en weet ondertussen al veel over druiven, wijn en alles wat daar bij komt kijken. De tijden van de rondleiding staan verderop deze pagina.

Het beste kiekje
Wij zijn net zo dol op mooie foto’s als jij. Dus deel de mooiste foto’s van het Wijnfeest met ons op #wijnfeestreestlandhoeve en @DeReestlandhoeve. Je kunt ons volgen op Facebook, Instagram en Twitter.
Wij kiezen uit alle foto’s die we tegenkomen op social media de leukste foto. De maker van deze foto wordt beloond met een lekker wijnpakket.
Naast het zelf nemen van foto’s kun je ook gratis foto laten door Foto Bennink. Deze kunnen uiteraard ook gedeeld worden op social media met de vermelding #wijnfeestreestlandhoeve @BenninkFotografie @DeReestlandhoeve

*De foto’s die je deelt op social media kunnen op een ander moment mogelijk gebruikt worden door de Reestlandhoeve.

Entree: € 5,- p.p. Uw entreekaart biedt u een waardebon van € 5,- welke u kunt gebruiken voor de aankoop van flessen Reestlander wijn. Deze flessen zijn bedoeld om mee naar huis te nemen en om op een later moment nog even lekker na te kunnen genieten. U kunt 1 bon per persoon inwisselen bij de aankoop van flessen wijn.

Timetable Wijnfeest 2018

Onze Partners

 

Herberg de Klomp

Geniet van de heerlijke streek-ambachtelijke gerechten van Herberg de Klomp midden in de natuur van Vilsteren. Lekker te combineren met een overnachting en een bezoek aan ons Wijnfeest. 

 

Brasserie de Boerderij

Gelegen in het Reestdal is Brasserie de Boerderij te vinden. Een karakteristieke boerderij uit 1800 waarbij geregeld gebruik wordt gemaakt van streekproducten, zorgvuldig samengesteld door Chefkok Sander. 

 

Bistronomie Vidivenie

De streek staat centraal bij Bistronomie Vidivenie. Binnen het restaurant leren mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt o.a. mee participeren, en de lekkerste gerechten met liefde en veel passie te bereiden. 

 

De Smaakspecialist

Een groot assortiment aan kaas en delicatessen. Veel van deze producten komen van kleine lokale producenten die werken volgens de Slow Food gedachte. 

 

BMW Dusseldorp

BMW Dusseldorp uit Zwolle gaat de BMW i3s aan ons presenteren. De elektrische sportieve urban-car zit vol technische snufjes en Laurens vertelt je er graag meer over.

 

Sonneclaer-ijs

Heerlijk boerderij-ijs uit Fluitenberg. Een nieuwe primeur dit jaar is ijs gemaakt van de Reestlander Royal! Als dat niet lekker smaakt…

 

Culibes

Lekkere producten van vlier, nieuw dit jaar is de alcoholvrije cocktail die aan de bar wordt geschonken. Laat jij je verleiden door deze lekkernij?

 

de Bikkelcompany

Bikkels uit Baarn, chocolade met een gebruiksaanwijzing. Laat de chocolade smelten in je mond en geniet van de heerlijke smaakexplosie!

 

Het kwekerijtje de Kwakel

Heerlijke honing uit Emmen, allemaal ambachtelijke producten met o.a. honing, jam en sauzen in het assortiment. Afgelopen jaren waren hier ook de prachtige pompoenen te vinden. 

 

Delicatesse de Verrassing

Heerlijke balsamicos, azijnen, vijgen in port en andere lekkernijen. Esmeralda neemt je graag mee in de wereld van deze pracht producten. Een ware verrassing met een smaak die je raakt… 

 

Uut ‘t Veld Boerderijvlees

Eerlijk vlees van koeien en kalveren welke het grootste gedeelte van het jaar in de wei te vinden zijn. Uut ‘t Veld Boerderijvlees voorziet jou graag van echt vlees. En verteld je op het Wijnfeest graag meer over hun product.

 

Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij

Ambachtelijk bier van de Vechtdal Brouwerij met zorg gebrouwen. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken mee aan de diverse speciaal bieren, welke op het Wijnfeest ook bij de bar verkrijgbaar zijn.

 

Zuivelboerderij de Waard

(H)eerlijke zuivel uit het Reestdal van onze (bijna) overburen. Maak kennis met de zachte smaken van Zuivelboerderij de Waard tijdens het Wijnfeest. 

 

Kookvuur

De winkel voor buitengewoon koken. Een groot assortiment aan buitenkookgerei en André Reitsema geeft u graag de nodige uitleg over zijn producten. 

 

Chances 4 Children India

Een initiatief van Petra van der Wal, steunt kinderen in India en geeft ze onderwijs en goed eten. Alle opbrengsten van Chances 4 Children India gaan rechtstreeks naar nieuwe initiatieven om de kinderen te steunen. 

 

De Woonkraam

Prachtige ambachtelijke woonaccessoires gemaakt van o.a. steigerhout en erg veel liefde. Kom de mooie producten van Geke bewonderen tijdens het Wijnfeest of neem alvast een kijkje op de Facebook pagina.

 

Helga Schuurman Schoenen & Podologie

Handgemaakte schoenen voorzien van het nodige advies en eventueel ook met op maat gemaakte inlegzooltjes verkrijgbaar. Helga past je graag een schoen aan en geeft het nodige advies over schoenen en podologie.

 

Theo Schipper Auto’s

Een begrip in Balkbrug, Mini dealer Theo Schipper. Voor een Mini Cooper kun je terecht bij Theo op het Wijnfeest. Sportieve autootjes welke volledig naar eigen wens kunnen worden samengesteld.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en krijg 5% korting op uw eerste bestelling.

Aanmelden