Wijngaard

Wijngoed de Reestlandhoeve

In 2003 is De Reestlandhoeve begonnen met de aanplant van de wijngaard in Nederland die momenteel een oppervlakte van 3 ha beslaat. De Reestlandhoeve is een wijngaard in Nederland, gelegen in het Reestdal op de grens van Overijssel en Drenthe, met uitstekende condities zoals een ijzeroer houdende, zanderige en waterdoorlatende bodem. De druiven worden zoveel mogelijk biologisch en bio-dynamisch geteeld en vormen de basis van de Nederlandse wijn. Er wordt gewerkt met homeopathische middelen en mineralen. Daarnaast klinkt er klassieke muziek in de wijngaard. Al deze middelen worden ingezet om de druivengroei te stimuleren en ziektes te voorkomen. Dit geeft de goede en exclusieve Nederlandse wijnen uit het Reestdal een geheel eigen smaak en bouquet. Alleen in zeer uitzonderlijke gevallen wordt er uitgeweken naar reguliere middelen om ziektes te kunnen bestrijden. Ondertussen blijven wij op zoek naar alternatieve oplossingen.

Daar zit muziek in…

Sinds 2013 hoort u tijdens het groeiseizoen klassieke muziek in de wijngaard. De bedoeling van deze muziek is dat de druivenstokken sterker worden en zich beter kunnen weren tegen diverse ziektes. Het blijkt dat net als mensen en dieren ook planten reageren op muziek. Met name klassieke muziek stimuleert de groei heel duidelijk. Harde rockmuziek heeft het juist het tegenovergestelde effect en remt de druivenstokken in zijn groei.
De Reestlandhoeve is de enige wijngaard in Nederland die muziek speelt voor zijn druivenstokken. In Italië en Zuid-Afrika zijn ook een paar wijngaarden die klassieke muziek laten horen in de wijngaarden. Hier wordt bevestigd dat de druivenstokken minder gevoelig zijn voor schimmels, bacteriën en insecten.
Uit een laboratoriumonderzoek blijkt dat de celwanden steviger worden en daardoor minder snel aangetast worden.

Video’s

De Reestlandhoeve – Wijngoed en Zorghoeve, daar waar iedereen een bijdrage kan leveren aan onze kwaliteitswijnen.
Geregisseerd door Niki Nijboer.

Bekijk het verhaal achter ons wijngoed. Geregisseerd door Tasty Tales.

Zondag 10 mei zijn er opnames gemaakt voor het informatieve wijnprogramma Vino op RTL 4. Er wordt vooral aandacht besteed aan het wijnstokken leaseplan op de Reestlandhoeve.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en krijg 5% korting op uw eerste bestelling.

Aanmelden