Wijninvesteringscertificaat

Wijninvesteringscertificaat
22 mei 2018 John en Wilma Huisman
In Nieuws

Wijn-investeringscertificaat

Waarom een Wijn-investeringscertificaat?
De Reestlandhoeve is volop in ontwikkeling. Zowel qua Wijngoed als qua Zorghoeve. We zitten vol ideeën over hoe we het Wijngoed en de Zorghoeve kunnen ontwikkelen. We nemen u graag mee in ons avontuur. Om onze plannen te realiseren zijn er uiteraard financiële middelen nodig. Daarom hebben we het wijn-investeringscertificaat bedacht. Al onze plannen zullen zeker niet meteen gerealiseerd kunnen worden. We hebben verschillende onderzoeksvragen uitgezet bij HBO instellingen en wij hebben contact met Kennispoort Regio Zwolle Agro-Food en Health inovation, om vraagstukken duidelijker te krijgen en om uiteindelijk onze koers te bepalen.

Waarvoor een Wijn-investeringscertificaat?

  1. Een nieuwe ontvangstruimte We hebben gemerkt dat we in ons huidige wijnproeflokaal regelmatig te weinig ruimte hebben. Grotere groepen kunnen we eigenlijk niet ontvangen. Hadden we aanvankelijk het idee om kapschuur te gebruiken om hier een nieuwe ontvangstruimte te realiseren, uiteindelijk kiezen we toch voor de oude ligboxenstal omdat het dak is gaan schuiven door de sneeuwval van afgelopen winter. Qua locatie zitten we dan iets van de wijngaard af waardoor wij een binnentuin willen gaan aanleggen in de bestaande bebouwing om de beleving ook op dat terras terug te laten komen. Er wordt een heerlijke plek gecreëerd om ongestoord te genieten van de wijn, van elkaar en van de mooie authentieke locatie.
    Het is de bedoeling dat we wat meer kunnen bieden qua eten en drinken. Uiteraard maken we hierbij zoveel mogelijk gebruik van producten van de Reestlandhoeve en/of de directe omgeving.
    Ook is het wijnwandelpad vorig jaar helemaal vernieuwd en vertaald in het Engels en het Duits. Hiermee spelen we in op de komst van meer internationale gasten die in de omgeving vakantie vieren en uitgenodigd worden om kennis te maken met de Reestlander wijnen en hun verhaal. Klik hier om de bouwtekening te bekijken.
  2. Groepsruimte voor zorgactiviteiten Dankzij het vorige crowdfundingsproject hebben wij o.a. een groepsruimte kunnen realiseren voor onze dagbesteding. We groeien ondertussen al weer bijna uit ons jasje. Wij hebben behoefte aan een extra groepsruimte om de groep te kunnen splitsen zodat bijvoorbeeld mensen die erg prikkel gevoelig zijn in een andere ruimte kunnen zitten. Met de verbouwing van het achterhuis komt er een grote ruimte vrij die wij willen gaan splitsen voor dagbesteding en het ontvangen van gasten.
  3. Activiteitenruimtes realiseren Natuurlijk zijn we veel buiten bezig maar er zijn dagen en tijden in het jaar dat de buitenactiviteiten minder zijn. Het zou fijn zijn als we in de oude ligboxenstal ruimtes kunnen creëren waar we lekker bezig kunnen zijn met diverse klussen, zoals een werkplaats waar we een machine op kunnen knappen e.d.
  4. Extra sanitair Extra sanitaire ruimte en douchegelegenheid zijn gewenst.
  5. Rustruimte Veel mensen met dementie, NAH maar bijvoorbeeld ook mensen met psychiatrische problematiek kunnen soms erg vermoeid zijn. Het zou fijn zijn als er een gelegenheid is waar mensen zich even kunnen terugtrekken en even de rust kunnen pakken die ze nodig hebben.
  6. Zorghoeve uitbreiden met wonen Er is afgelopen jaar een onderzoeksvraag uitgezet om te kijken of het te realiseren is om op termijn 24 uurs woonbegeleiding te bieden op de Reestlandhoeve. Hiervoor hebben 3 HBO-V studenten een onderzoek gedaan bij de gemeentes waar wij hebben aanbesteed. Opvallend is dat binnen de verschillende gemeentes weinig zicht is op welke zorgvragen er leven. Uiteraard staan ze open voor nieuwe zorginitiatieven maar er is op dit moment nog te weinig basis om op te investeren. Er zal zeker nog meer onderzoek voor nodig zijn. Dit zal dan gerealiseerd worden in de oude ligboxenstal waar we nu eerst een binnentuin zullen maken als leuke overbrugging. We krijgen regelmatig de vraag van deelnemers met dementie op de dagbesteding of ze ook de laatste fase van het dementieproces op de Reestlandhoeve mogen doorbrengen. Dat is geen eenvoudige vraag. Maar we snappen heel goed dat mensen het fijn zouden vinden om zo lang mogelijk van de ruimte en het buiten zijn te genieten en toch nog een beetje mee kunnen doen.

Prioriteiten
Met al onze plannen is het belangrijk om prioriteiten te stellen. Het belangrijkste is dat wij een nieuwe ontvangstruimte kunnen gaan realiseren om grotere groepen te ontvangen en om nog meer mensen kennis te laten maken met de Reestlander wijnen. Daarna, wanneer de huidige ontvangstruimte niet meer wordt gebruikt zal er een extra zorgruimte worden gerealiseerd voor onze dagbesteding.

Hoeveel en wat is uw rendement
1 certificaat heeft een waarde van EUR 1000. Belangstellenden kunnen 1 of meerdere certificaten aanschaffen met een looptijd van 5 jaar. De rente bedraagt 8%. De Reestlandhoeve is niet voor niets een Wijngoed en daarom vindt de aflossing van dit investeringscertificaat volledig plaats in Reestlander wijnen.

Een rekensom: gemiddeld 4% rente per jaar x 5 jaar = 20% rendement.
20% van 1000 EUR is 200 EUR. Het totaal bedrag wat kan worden besteed is 1200 EUR.
De looptijd van het certificaat is maximaal 5 jaar. In overleg kan er extra afgelost oftewel extra wijn worden opgenomen. Per jaar kunt u per certificaat EUR 240 (1/5 deel van EUR 1200) in Reestlander wijnen ontvangen. Dit zijn ongeveer 18 flessen wijn per jaar, bij een looptijd van 5 jaar (Afhankelijk van de wijnkeuze en de prijzen van de wijn.) Wanneer er wijnen zijn opgehaald krijg je van ons een digitaal overzicht met de afgenomen wijnen en het tegoed wat nog beschikbaar is.

Extra voordelen
Uiteraard krijgt u een gratis uitnodiging voor de Voorjaarsproeverij en ontvangt u een entreekaart voor het Wijnfeest.
In het vroege voorjaar krijgt u een uitnodiging om een kijkje te nemen in de wijnmakerij en te proeven uit het vat.
U krijgt 10% korting op activiteiten en rondleidingen op de Reestlandhoeve.
En u heeft de keuze of u met uw naam in de wijngaard wilt hangen.

Hoe bestelt u Wijn-investeringscertificaten?
Wilt u investeren in Wijngoed en Zorghoeve de Reestlandhoeve dan kunt u zich aanmelden via het aanmeldformulier waarin u het aantal certificaten maal €1000,- aangeeft. Wij hopen dat u uw investering in de Reestlandhoeve ziet als een duurzame investering en hopen er samen met u een succes van te maken. Na uw aanmelding ontvangt u z.s.m. een leenovereenkomst in tweevoud ter ondertekening; één exemplaar voor u en één exemplaar voor ons.

Laten wij het glas heffen op een mooie toekomst. Samen staan wij sterk!
Reestlander wijn, daar zit muziek in…

John en Wilma Huisman
de Reestlandhoeve
Wijngoed | Zorghoeve

Aanmeldformulier

Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht

Begunstigde
de Reestlandhoeve, Wijngoed & Zorghoeve
Hoofdweg 21
7707 RB Balkbrug
Telefoonnummer: 0523-648612
E-mailadres: info@reestlandhoeve.nl
IBAN-nummer: NL78TRIO0212498959

Geldverstrekker:


Aantal certificaten
De geldverstrekker neemt af:

Met een looptijd van 5 jaar en een rente van 8%. Bij voldoende voorraad kan er extra wijn opgenomen worden en versnelt worden afgelost.

Aflossing en rendement
1 certificaat heeft een waarde van EUR 1000.
Belangstellenden kunnen 1 of meerdere certificaten aanschaffen met een maximale looptijd van 5 jaar. De rente bedraagt 8%. De Reestlandhoeve is niet voor niets een Wijngoed en daarom vindt de aflossing van dit investeringscertificaat volledig plaats in Reestlander wijnen en/of andere producten/diensten van de Reestlandhoeve.
De aflossing bedraagt per certificaat minimaal €200,- per jaar (1/5 deel van €1000,-). De rente van 8% over 5 jaar bedraagt gemiddeld €40,- . Dit komt uit op een tegoed van €240,- per jaar wat u kunt besteden aan Reestlander wijnen en/of andere producten/diensten van de Reestlandhoeve (bijv. rondleidingen, proeverijen, groentes, nevenproducten uit de tuin e.a.). In totaal heeft u dus €1200,- te besteden. In overleg is het mogelijk om versneld uw tegoed om te zetten.

Extra’s
U ontvangt een gratis uitnodiging voor de Voorjaarsproeverij voor 2 personen en vrijkaarten voor het Wijnfeest.
U krijgt 10% korting op rondleidingen en activiteiten georganiseerd op de Reestlandhoeve.
In het vroege voorjaar krijgt u een uitnodiging om een kijkje te nemen in de wijnmakerij en te proeven uit het vat. Hier zijn wel kosten aan verbonden.
U heeft de keuze of u met uw naam in de wijngaard wilt hangen.

Hartelijk dank voor uw aanmelding. (Om uw aanmelding compleet te maken drukt u op de ''Bevestig'' button onderin het scherm)

John en Wilma Huisman
De Reestlandhoeve
Wijngoed | Zorghoeve

 

Reacties (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en krijg 5% korting op uw eerste bestelling.

Aanmelden