Zorg op maat

Zorg op maat

Met elke deelnemer wordt een coachingsplan opgesteld. Er is een duidelijk plan waar we gezamenlijk naar toe willen. Dit kan variëren van stabilisering van de huidige situatie tot een duidelijke resocialisatie en activering met doelgerichte toekomstplannen. Er vindt regelmatig een gesprek plaats om te kijken of we nog op koers zitten of dat het plan misschien aangepast moet worden. Het streven is altijd om mensen zoveel mogelijk onafhankelijk te houden van de hulpverlening. We zijn betrokken maar gaan zoveel mogelijk uit van eigen kracht en mogelijkheden.

Er is altijd professionele begeleiding op de Reestlandhoeve. Daniëlle Kremer als sociaal pedagogisch hulpverlener (HBO-SPH) en Wilma Huisman als verpleegkundige (HBO-V /BIG geregistreerd) hebben ruime ervaring in de psychiatrie, zorg voor verstandelijk gehandicapten en mensen met een complexe problematiek.

Daarnaast is Wilma Huisman een geregistreerd klassiek homeopaat en heeft veel ervaring in het behandelen van mensen met diverse gezondheidsproblemen. Hierbij valt te denken aan lichamelijke klachten maar ook psychische problemen. Vraagt u zich af of homeopathie iets voor u kan betekenen dan kunnen we hier altijd vrijblijvend over praten. Er kan gebruik gemaakt worden van een homeopathische behandeling maar dit is niet noodzakelijk en staat helemaal los van het reguliere programma van de dagbesteding en van deelname aan het begeleidings- en/of coachingstraject op de Reestlandhoeve. De begeleiding en coaching maar ook een eventuele homeopathische behandeling zullen altijd plaatsvinden in samenspraak met mogelijke andere behandelaars.

Uiteraard is de rol van John Huisman als wijnboer ook van groot belang. Een nuchtere houding en geloven in de mogelijkheden van de mensen stimuleren de deelnemer om naar vermogen te presteren. Zijn persoonlijke ervaringen van ziekte en arbeidsongeschiktheid maken dat John als geen ander weet: als iets door een beperking niet meer kan dan zijn er altijd weer andere dingen die juist weer wel kunnen.

Jennie met de bloemen
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en krijg 5% korting op uw eerste bestelling.

Aanmelden